Sinds 2012 actief

Henk Redmond, oprichter en voorzitter van Stichting Father and Mother Figure (FMF) heeft gezien en ervaren wat het betekent om een vader(figuur) te missen. Tevens heeft hij gezien dat er meer behoefte is aan  GOEDE rolmodellen. Vanuit deze unieke gedachten is deze professionele liefdadigheidsorganisatie ❤️ ❤️ ❤️  ontstaan in 2012.

“Wie heeft er ooit het verschil in uw leven gemaakt?”. Vele jongeren ervaren het gemis van een vader(figuur), maar beseffen en erkennen dat niet. Ze missen een GOED ROLMODEL! Door toedoen van FMF zijn de afgelopen jaren al honderden jongeren in Amsterdam EN Paramaribo intensief en professioneel begeleid door onze vrijwillige coaches uit binnen- en buitenland. Onze coaches zijn goede rolmodellen. Dat betekent dat ook ruim honderden vrijwillige coaches (met een “vlammetje ?”) zijn opgestaan die nu hun geleerde coachvaardigheden in praktijk brengen. FMF werkt nu ALLEEN in Suriname aan de ontwikkeling van jongeren en volwassenen van ALLE etniciteiten. Hieronder een kort filmpje van Coach en Coachee uit SURINAME ??, waar sinds 12 januari 2017 de FOCUS op ligt. We zijn trots op ze, omdat ze kleine successtapjes maken!

LANCERING FMF FILM 
Op 18 februari 2021 is de FMF film gelanceerd: 
“Hoe kan ik beter omgaan met mijn geld?”
(“Fa Yu Kan Tyari Yu Moni Tapu Wan Leti Fasi?”)

Wilt u de film NU bekijken? Klik hier

Blijf ons volgen ….

FILM: “HOE KAN IK BETER OMGAAN MET MIJN GELD?” 
(“Fa Yu Kan Tyari Yu Moni Tapu Wan Leti Fasi?”)

 

QUARTERLY WEBINAR FOR BUSINESS TOPPERS
(THEME: Opportunities in the Oil & Gas and adjacent sectors: how can entrepreneurs create and exploit opportunities themselves?)

On Saturday October 9th 2021 FMF organizes a Unique (free) Webinar via ZOOM for International Business Toppers. Click here for the programme and please Register here. The Flyer is here.

 

MONTHLY-WEBINAR: Compliance and Global Funding in the Agriculture Sector 
Datum: zaterdag 30 oktober 2021
Tijd: 12:00-15:00 uur (Surinaamse tijd)
Event via ZOOM voor Internationale Top-Ondernemers, Top-Professionals,  Top-Directieleden/-bestuurders, Top-Experts, Top-Beleidsmakers en overige belangstellenden.
Registratie kan nu: App uw naam en e-mailadres naar +597 7573898. 

INTERNATIONAL BUSINESS MATCHING 
Wilt u Internationaal ondernemen en uw behoeften aangeven? En/of uw aanbod doorgeven?
Klik hier voor registratie. 

FMF DOELEN 2021 zijn minimaal:
– 30 scholieren en 40 ouders trainen en coachen
– 30 coaches en 20 vertrouwenspersonen trainen en coachen
– 40 leerkrachten en 40 ondernemers trainen en coachen

Eind juni 2021 is meer dan 50% van de doelen al bereikt.  

TOEGEVOEGDE WAARDE FMF
Wij zetten bovengenoemde personen in hun kracht, zodat ze het maximale uit zichzelf halen en hun doelen kunnen bereiken. Bent u ondernemer en op zoek naar financiële middelen (kapitaal) om op basis van een compleet businessplan te investeren? Dan kunnen wij u helpen door onze Business Coaches en Projecten Schrijvers in te zetten. Mogelijke Fondsen die wij hanteren zijn:
– Caribbean Development Bank CDB
– Carib-Export
– Caribbean Climate Innovation Center CIC
– Twinning
– UNDP GEF Smal Grant Programme SGP Suriname 
– Women Innovator Network of the Caribbean WINC
– En vele andere fondsen.  

WIE ZIJN DE FMF-BESTUURSLEDEN?

Henk Redmond Voorzitter, Mirjam Venema-Marte Vice-Voorzitter, Gloria Etnel Penningmeester en Monique Jules, Secretaris.
Scroll ook helemaal naar beneden op deze pagina. DAAR KOMT U OOK ONZE VISIE EN MISSIE TEGEN! ?

BRIEF GEWIJZIGD BELEID 
I.v.m. de huidige gezondheidsperikelen (COVID-19 virus) is ons beleid (protocollen) aangaande coaching en evenementen gewijzigd.
Zie onze brief van 18 mei 2021. Klik hier.

Nu doen we aan:
1. E-coaching via WhatsApp Video.
2. Webinars via Internet.

  • FMF – QREDITS ONLINE ONDERNEMERSSCHOOL (FOO) vanaf dinsdag 7 september 2021 in 10 middagen (14:00-17:00 uur), inclusief daarna 3 maanden business coaching. Bekijk de Flyer. Klik hier. Bekijk het FOO-Programma. Klik hier.
    Graag aanmelden en betalen uiterlijk 7 augustus 2021! Er kunnen maximaal 20 ondernemers deelnemen. App uw naam en email naar +597 7573898.
    VOL=VOL

FMF KERNWAARDEN
– Onvoorwaardelijke liefde ❤️
– Motivatie
– Discipline
– Geduld

INFORMATIEBIJEENKOMST OVER WELLBEING OP DE WERKVLOER –
U I T G E S T E L D naar eind 2021 !

SOCIALE KAART VAN SURINAME (GIDS): Klik hier.

FMF IN DE MEDIA:
 
* FMF in het STVS programma MMANTEN TAKI met Gail Eijk over de nieuwe groep voor FMF Online Ondernemersschool FOO die op 2 maart 2021 start.
Klik hier.

 
* FMF in het STVS Nieuws over de certificaat uitreiking aan de deelnemers van de FMF Online Ondernemersschool FOO.
Klik hier.


* FMF in het ATV Nieuws over de certificaat uitreiking aan de deelnemers van de FMF Online Ondernemersschool FOO.
Klik hier.
 
* FMF Interview van Henk van Vliet met Henk Redmond op STVS “In The Spotlight” over de FMF Online Ondernemersschool FOO.
Klik hier.
 
* FMF Interview van Thersa Wong Swie Sang met Henk Redmond op ABC TV “Magazine 4” over de FMF Online Ondernemersschool FOO.
Klik hier.

* FMF interview van Gail Eijk met Henk Redmond op STVS over de FMF Online Ondernemersschool FOO. Klik hier.

* FMF interview van Abigail Kemp met Henk Redmond en Yvonne Cotino-Steeman op STVS over de groei van FMF en de “DRIEHOEK”: jongeren, ouders en leerkrachten/professionals/ondernemers. Klik hier.

* FMF interview van Djerrel Harderwijk met Henk Redmond op Radio Shalom met terugblik, vooruitblik en enkele activiteiten. Klik hier.

* FMF interview van Carla Boetius met Henk Redmond op ATV over het track-record van FMF en de toekomstplannen. Klik hier.

 
TRAINING: AQUA- & HYDROPONICS
Praktische cursus voor enthousiaste mensen die kosten willen besparen. 
Datum: zaterdag 20 november 2021.
Tijd: 11:00-17:00 uur. 
Flyer: Klik hier.
Filmpje over deze cursus: Klik hier.
Registratie: Klik hier. of WhatsApp +597 7573898.
Prijs: SRD. 2.000,-.

BASIC LIFE SKILLS en INNOVATIEVE TUINBOUW sessie

De belangrijkste doelen tijdens deze sessie op zaterdag 27 juli 2019 zijn bereikt:

– Ouderschap als belangrijke peiler is meer op de kaart gezet waarbij Basic Life Skills zijn behandeld.
– Het fundament van de Stichting is meer verstevigd en grotere naamsbekendheid verkregen.
– Inhoudelijk delen van een innovatief onderwerp “Innovatieve Tuinbouw” i.s.m. onze partner Hydrogrow Suriname.
– Deelnemers zijn geïnspireerd om een training te volgen over innovatieve tuinbouw, en/of zelf onbespoten planten telen (zelfredzaamheid).
– Gezonde voeding en drank geserveerd.
 
Klik hier voor een TV nieuws-item en ook hier.
 
INFORMATIE BIJEENKOMST
De op 6 maart 2019 gehouden Informatie bijeenkomst bij Self Reliance was zeer succesvol. Klik hier voor een TV nieuws-item, hier voor filmpje, en hier voor een kort verslag.

VADERDAG BIJEENKOMST
FMF had op 15 juni 2019 een bijzondere Vaderdag-viering voor alle vaders en zonen van FMF. Klik hier voor een impressie.
FMF E TYARI KENKI FU MEK A LIBI FU DEN PIKIN KON BRENKI !!! ??

 

Klik hier voor meer informatie o.a. onze Facebook-pagina over opvoeding en vorming! Mail ons!

FMF N I E U W S B R I E V E N 

Klik op FMF Nieuwsbrief April 2021. Of hier.
Klik ook op FMF Nieuwsbrief Nr 11 September 2019 of FMF Nieuwsbrief Juni 2019 of FMF Nieuwsbrief Maart 2019!
Klik op ons FMF YouTube video-kanaal.
Bel of App ons via +597 7573898.

Op zaterdag 6 oktober 2018 is er een “Cook Awareness Workshop” georganiseerd waarbij Jongeren o.l.v. chef-kok Nicole Tong Sang een 3-gangen menu hebben bereid. De ouders, coaches en vertrouwenspersonen/mentoren waren parallel bezig met interactieve sessies over, gezondheid, voeding, ontspanning, werk en opvoeding. Meer info klik hier.

KLACHTENPROCEDURE  
FMF is een liefdadigheidsorganisatie van vrijwilligers die graag willen teruggeven aan de samenleving. Mocht er toch iets zijn dat u dwarszit, dan staan we open voor uw mening. Daartoe kunt u onze klachtenprocedure gebruiken. Klik hier. Dan wordt uw klacht meteen in behandeling genomen en samen met u afgehandeld. 

Missie

Bedrijven en hun medewerkers inzetten om jonge mensen zicht te bieden op hun eigen talenten en hoe zij die toekomstgericht kunnen benutten. Daarbij worden ook ouders en verzorgers voorgelicht in het opvoeden, maar dan anders. Thema’s zijn: o.a. opleiding, werk, geld, zelfvertrouwen, talenten en gezondheid.
Een TV-interview met de voorzitter en een coach is beschikbaar. Klik hier.

Visie op Coaching

FMF gelooft in een toekomst waarin eigenaarschap en inzet van eigen talenten en creativiteit steeds belangrijker worden (Sociaal kapitaal).
En FMF gelooft in een toekomst waarin de verbinding tussen generaties, culturen en geloven centraal staat. (Diversity management).

Het mes snijdt dus aan twee kanten. Dat is een gegeven om gepast trots op te zijn. Jongens worden door mannen en meisjes door vrouwen gecoacht. Ook wordt er bij het matchen rekening gehouden met diverse culturele achtergronden. En zorgen wij voor veiligheid en vertrouwen. Onze coaches worden grondig gescreend en zijn vrijwillige positieve rolmodellen.

Maar daar houdt het, wat de stichting betreft, niet mee op. Het stichtingsbestuur wil het coachen van jongeren graag uitbreiden, jongeren stimuleren in  hun talenten, en vanuit de visie van ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ samenwerking met organisaties in en rondom Paramaribo aangaan. Daarom komen wij heel graag ook met ambassadeurs (bedrijven, instellingen, coaches, etc.) in contact: het is een win-win situatie. De focus is: ‘Het begeleiden van schoolgaande jongeren die een duwtje in de rug kunnen gebruiken’. Deelname is GRATIS.

FILMPJE van JONGERE/COACHEE. Klik hier.

Jongeren

Coaches

Ouders

Coachen voortzetten

Om het coachen van jongeren te kunnen voortzetten, zijn we altijd op zoek naar:

  1. coaches die de rol van coach op zich willen nemen: wij zoeken hiervoor mensen die als positief rolmodel kunnen dienen voor een jongere die dat nodig heeft.
  2. jongeren die een extra steuntje kunnen gebruiken, in de zin van een wekelijkse ontmoeting met de coach. Tijdens deze ontmoeting werken de coach en de jongeren samen aan de dingen die voor de jongere het meest zinvol zijn.
  3. ambassadeurs die ons helpen dit coaching programma meer vorm en inhoud te kunnen geven. Hierbij kunt u denken aan: sponsoring, organisaties die hun medewerkers stimuleren om coach te worden, zoals recent bijvoorbeeld ING Bank en Hakrinbank, het beschikbaar stellen van faciliteiten, en elke andere vorm van hulp die denkbaar is.

Coachingvragen:
Het gaat om onze gratis (vrijwillig) coaching diensten aan jongeren tussen 8 en 18 jaar op de gebieden:

1.   Schoolzaken & Studiekeuze (huiswerk)

2.  Zelfredzaamheid (levensvaardigheden)

3.   Geld &Werk (schulden/werk)

4.   Emoties& Gedrag (communicatie)

5.   Vrije tijd (hobby vinden, etc.)

GRATIS PDF

Kinderen van betrokken vaders zijn gelukkiger, ze doen het beter op school, vertonen minder probleem- en spijbelgedrag en zijn socialer. Bekijk de presentaties:

Vaderschap als sleutel    Waarom gun je mij geen vader

Jongeren stimuleren in hun talenten

Onze visie is dat jongeren en volwassenen kunnen worden gestimuleerd in talentontwikkeling.  Hierdoor kunnen ze in hun kracht komen. Zo biedt FMF de jongeren die door onze coaches begeleid worden, de mogelijkheid om een speciaal project te organiseren.  Samen met de jongere bespreken we zijn of haar ideeën voor zo’n project en zoeken we naar mogelijkheden om die te realiseren. We stimuleren de jongeren om binnen dit project een taak op te pakken. Zo hebben we in 2011 een voetbal-clinic georganiseerd, in 2013 een “foto-shoot”, en in 2014 is er een talentjacht gehouden voor jongeren uit Amsterdam. In Paramaribo is er in 2017 een communicatie-training gehouden en een Giving-Back Event.

Het is onze ultieme doelstelling om een jongere, die eerst met een hulpvraag bij het project aanklopte, tot coach te kunnen opleiden voor andere jongeren. “Peer-coach”: iemand die vanuit eigen ervaring kan spreken, de taal van de jongere spreekt en de situatie waar de jongere in verkeert uit eerste hand kent, is in onze ogen een hele geschikte coach. Deelname is GRATIS.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De stichting FMF  is er niet alleen voor de jongeren, de ouders en de coaches. Wij stellen ons ook als doel om vanuit de visie van ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ een samenwerkingsverband aan te gaan met organisaties in en rondom Amsterdam en Paramaribo. Dat betekent concreet dat wij graag willen samenwerken met organisaties die hun medewerkers willen stimuleren en wellicht faciliteren om een jongere te kunnen begeleiden. Een voorbeeld ziet u in het filmpje: klik hier. Wij bieden de medewerkers van deze organisatie een opleiding in het coachen en begeleiding bij het coachen. Wat levert dit op? De medewerkers die coach worden, krijgen coach-ervaring die ook zinvol binnen de eigen organisatie ingezet kan worden. Daarnaast leveren de coaches een zinvolle bijdrage aan het leven van een jongere die dat zo nodig heeft, en die daardoor wellicht op het rechte pad blijft. Dat de organisatie zo een zinvolle bijdrage levert aan de maatschappij, hoeft geen betoog!

Wij hopen dat u onze doelstelling ondersteunt en dat u ook een meerwaarde ziet in onze werkwijze, voor zowel de kwetsbare jongere alsook voor de (aspirant) coaches in Amsterdam en Paramaribo.

Bestuur FMF

Profiel Penningmeester: Profiel Penningmeester FMF Sur
Profiel Secretaris: Profiel Secretaris FMF Sur

Henk Redmond

Voorzitter

Monique Jules

Secretaris

Gloria Etnel

Penningmeester

Mirjam Venema-Marte

Vice-voorzitter

<Vacatures>

2e Secretaris

<Vacature>

2e Penningmeester