Sinds 2012 actief

Henk Redmond, oprichter en voorzitter van Stichting Father and Mother Figure (FMF) heeft gezien en ervaren wat het betekent om een vader(figuur) te missen. Tevens heeft hij gezien dat er meer behoefte is aan  GOEDE rolmodellen. Vanuit deze unieke gedachten is deze professionele liefdadigheidsorganisatie ❤️ ontstaan in 2012.

“Wie heeft er ooit het verschil in UW leven gemaakt?”. Vele jongeren ervaren het gemis van een vader(figuur) of moeder(figuur), maar beseffen en erkennen dat niet. Ze missen een GOED ROLMODEL! Door toedoen van FMF zijn de afgelopen jaren al honderden jongeren (tussen 8 en 18 jaar) in Amsterdam EN Paramaribo intensief en professioneel begeleid door onze vrijwillige coaches uit binnen- en buitenland. Onze coaches zijn goede rolmodellen. Dat betekent dat ook ruim honderden vrijwillige coaches (met een “vlammetje”) zijn opgestaan die nu hun geleerde coachvaardigheden in praktijk brengen.

FMF DOELGROEPEN
FMF werkt nu ALLEEN in Suriname aan de ontwikkeling van gezinnen (jongeren en ouders) en ondernemers van ALLE etniciteiten. Daardoor staat FMF voor diversiteit en inclusie.

Hieronder ziet u foto’s en filmpjes van Coaches en Coachees uit SURINAME, waar sinds 12 januari 2017 de FOCUS op ligt. We zijn trots op ze, omdat ze kleine successtapjes maken!

FMF KERNWAARDEN
– Onvoorwaardelijke liefde ❤️
– Motivatie
– Discipline
– Geduld

COMING EVENTS: WORKSHOP BUDGETTEREN

Op zaterdag 11 mei a.s. wordt deze workshop verzorgd. Registratie kan nu.
Klik hier

FMF – QREDITS ONLINE ONDERNEMERSSCHOOL

Op donderdag 2 mei 2024 start deze unieke Online Ondernemersschool. Doe mee! Klik NU hier voor registratie! KAN NU NOG!!!

  • VOL=VOL

Meer info over deze Online Ondernemersschool treft u hier

  • Bel of App: +597 7573898. Info over de Export PILOT. Klik hier.
  • Info over de Aqua- & Hydropinics Workshop. Klik hier
  • Voor meer info over Crowdfunding. Klik hier

BUSINESS COACHES GEZOCHT
Vanwege de 8e editie van de FMF Online Ondernemersschool die op donderdag 2 mei 2024 van start gaat zijn we op zoek naar nog meer Business Coaches. Zie profiel door hier te klikken. 

FMF – BNM BONDRU NA MAKTI ✊

Bondru Na Makti (BNM), is een internationaal team van ondernemers, professionals en studenten binnen FMF. Het gaat om personen uit ALLE sectoren. Wij streven ernaar om ALLE sectoren in Suriname te professionaliseren waar nodig met behulp van Surinamers uit de diaspora. We stimuleren kader om te remigreren. Meer informatie? +597 7573898. BNM-LID worden? Klik hier en bel ons op. Voor de Flyer Klik hier

BNM biedt de mogelijkheid om Internationaal te ondernemen. Geef uw behoeften aan en/of uw aanbod. Klik hier voor registratie. 

  • Voor meer info over BNM MAANDELIJKSE (ONLINE-) NETWERKSESSIERegistratie uiterlijk verplicht via: + 597 7573898. Klik hier
  • Voor meer info over Crowdfunding. Klik hier

FMF NIEUWSBRIEF 

 

Onze Q3-4-2023 Nieuwsbrief kunt u opvragen  onze link. Klik hier.

U zult informatie krijgen van een van de leden van BNM over zijn/haar bedrijf. Daarnaast krijgt u de gelegenheid voor een 1-2 minuten Elevator Pitch en kunt u effectief netwerken en zakendoen. Bedankt voor uw reactie.

App uw betalingsbewijs naar +597 7573898.

LANCERING FMF FILM OVER BUDGETTEREN
De FMF film is gelanceerd: 
“Hoe kan ik beter omgaan met mijn geld?”
(“Fa Yu Kan Tyari Yu Moni Tapu Wan Leti Fasi?”)

Wilt u de film NU bekijken? Klik hier

Blijf ons volgen ….

FMF DOELEN 2024 zijn minimaal:
– 20 scholieren en 20 ouders trainen en coachen
– 20 coaches en 5 coördinatoren trainen en coachen
– 20 leerkrachten en 20 ondernemers trainen en coachen

Eind oktober 2024 zal meer dan 50% van de doelen al bereikt zijn. 

TOEGEVOEGDE WAARDE FMF BIJ GRANDS EN FONDSEN 
Wij zetten bovengenoemde personen in hun kracht, zodat ze het maximale uit zichzelf halen en hun doelen kunnen bereiken. Bent u ondernemer en op zoek naar financiële middelen (kapitaal) om op basis van een compleet project- of businessplan te investeren? Dan kunnen wij u helpen door onze Business Coaches en Projecten Schrijvers in te zetten. Mogelijke Fondsen die wij hanteren zijn:
– Caribbean Development Bank CDB
– Carib-Export
– Caribbean Climate Innovation Center CIC
– Twinning
– UNDP GEF Smal Grant Programme SGP Suriname 
– Women Innovator Network of the Caribbean WINC
– En vele andere fondsen. 
Klik HIER zodat we u deskundig kunnen begeleiden.

Meer weten? Neem dan meteen contact met ons op via +597 7573898.

WIE ZIJN DE FMF-BESTUURSLEDEN?️
Henk Redmond Voorzitter, Aarthi Dhanradj Vice-Voorzitter, Claudia Ramsaywack 1e Penningmeester, <vacature> 2e Penningmeester, Merissa Renfrum-Jokhoe 1e Secretaris, Soviënto Bakapai 2e Secretaris.

Scroll ook helemaal naar beneden op deze pagina. DAAR KOMT U OOK ONZE VISIE EN MISSIE TEGEN! 

SOCIALE KAART VAN SURINAME (GIDS): Klik hier. En hier

FMF IN DE MEDIA: 
* FMF in het Apintie programma TO-THE-POINT met Wayne Telgt over de nieuwe groep voor FMF Online Ondernemersschool FOO die op 6 september 2022 start.
Klik hier.
 
* FMF in het STVS programma MMANTEN TAKI met Gail Eijk over de nieuwe groep voor FMF Online Ondernemersschool FOO die op 2 maart 2021 start.
Klik hier.

 

 
* FMF in het STVS Nieuws over de certificaat uitreiking aan de deelnemers van de FMF Online Ondernemersschool FOO.
Klik hier.

 


* FMF in het ATV Nieuws over de certificaat uitreiking aan de deelnemers van de FMF Online Ondernemersschool FOO.
Klik hier.
 
* FMF Interview van Henk van Vliet met Henk Redmond op STVS “In The Spotlight” over de FMF Online Ondernemersschool FOO.
Klik hier.
 
* FMF Interview van Thersa Wong Swie Sang met Henk Redmond op ABC TV “Magazine 4” over de FMF Online Ondernemersschool FOO.
Klik hier.

* FMF interview van Gail Eijk met Henk Redmond op STVS over de FMF Online Ondernemersschool FOO. Klik hier.

* FMF interview van Abigail Kemp met Henk Redmond en Yvonne Cotino-Steeman op STVS over de groei van FMF en de “DRIEHOEK”: jongeren, ouders en leerkrachten/professionals/ondernemers. Klik hier.

* FMF interview van Carla Boetius met Henk Redmond op ATV over het track-record van FMF en de toekomstplannen. Klik hier.

= H I S T O R I E  v a n  F M F =

 

INFORMATIE BIJEENKOMST
De op 6 maart 2019 gehouden Informatie bijeenkomst bij Self Reliance was zeer succesvol. Klik hier voor een TV nieuws-item, hier voor filmpje, en hier voor een kort verslag.

VADERDAG BIJEENKOMST

FMF had op 15 juni 2019 een bijzondere Vaderdag-viering voor alle vaders en zonen van FMF. Klik hier voor een impressie.
FMF E TYARI KENKI FU MEK A LIBI FU DEN PIKIN KON BRENKI !!! 

Klik hier voor meer informatie o.a. onze Facebook-pagina over opvoeding en vorming! Mail ons!

FMF N I E U W S B R I E V E N 

Klik op FMF Nieuwsbrief Januari 2023.
Klik op FMF Nieuwsbrief April 2021. Of hier.
Klik op ons FMF YouTube video-kanaal.
Bel of App ons via +597 7573898.

FMF COOK AWARENESS WORKSHP (COOKOUT)
Op zaterdag 6 oktober 2018 is er een “Cook Awareness Workshop” georganiseerd waarbij Jongeren o.l.v. chef-kok Nicole Tong Sang een 3-gangen menu hebben bereid. De ouders, coaches en coördinatoren/mentoren waren parallel bezig met interactieve sessies over, gezondheid, voeding, ontspanning, werk en opvoeding. Meer info klik hier.

Missie

Bedrijven en hun medewerkers inzetten om jonge mensen zicht te bieden op hun eigen talenten en hoe zij die toekomstgericht kunnen benutten. Daarbij worden ook ouders en verzorgers voorgelicht in het opvoeden, maar dan anders. Thema’s zijn: o.a. opleiding, werk, geld, zelfvertrouwen, talenten en gezondheid.
Een TV-interview met de voorzitter en een coach is beschikbaar. Klik hier.

Visie op Coaching

FMF gelooft in een toekomst waarin eigenaarschap en inzet van eigen talenten en creativiteit steeds belangrijker worden (Sociaal kapitaal).
En FMF gelooft in een toekomst waarin de verbinding tussen generaties, culturen en geloven centraal staat. (Diversity management).

Het mes snijdt dus aan twee kanten. Dat is een gegeven om gepast trots op te zijn. Jongens worden door mannen en meisjes door vrouwen gecoacht. Ook wordt er bij het matchen rekening gehouden met diverse culturele achtergronden. En zorgen wij voor veiligheid en vertrouwen. Onze coaches worden grondig gescreend en zijn vrijwillige positieve rolmodellen.

Maar daar houdt het, wat de stichting betreft, niet mee op. Het stichtingsbestuur wil het coachen van jongeren graag uitbreiden, jongeren stimuleren in  hun talenten, en vanuit de visie van ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ samenwerking met organisaties in en rondom Paramaribo aangaan. Daarom komen wij heel graag ook met ambassadeurs (bedrijven, instellingen, coaches, etc.) in contact: het is een win-win situatie. De focus is: ‘Het begeleiden van schoolgaande jongeren die een duwtje in de rug kunnen gebruiken’. Deelname is GRATIS.

FILMPJE van JONGERE/COACHEE. Klik hier.

Jongeren

Coaches

Ouders

 

GRATIS PDF

Kinderen van betrokken vaders zijn gelukkiger, ze doen het beter op school, vertonen minder probleem- en spijbelgedrag en zijn socialer. Bekijk de presentaties:

Vaderschap als sleutel    Waarom gun je mij geen vader

Bestuur FMF

Profiel Penningmeester: Profiel Penningmeester FMF Sur
Profiel Secretaris: Profiel Secretaris FMF Sur

Henk Redmond

Voorzitter

Merissa Renfrum-Jokhoe

Secretaris

Claudia Ramsaywack

1e Penningmeester

Aarthi Dhanradj

Vice-voorzitter

Soviënto Bakapai

2e Secretaris

<vacature>

2e Penningmeester